GEP Türkiye

YEŞİL EKONOMİ

YATIRIM ZİRVESİ

ADDRESS ISTANBUL HOTEL

7 MAYIS 2024

ÜCRETSİZ KAYIT OL

GPAS ISTANBUL

PROGRAM

Awareness Zone

İnsanlık, lineer ekonomi modelinin sonuçlarına cevap arıyor. Bilgi, bilinç ve güç sahipleri GPAS İstanbul’da bir araya geliyor ve yeni iş modellerini hayata geçiriyor. Katılıma, paylaşmaya yönelik bir çağrı, bir buluşma. Yenilikçi ve değer odaklı bir dünya.

AWARENESS ZONE

VISION PANELS | SHARE VISION

İSTİKRARLI BÜYÜTEN "YEŞİL EKONOMİ EKOSİSTEMİ" YÜKSELİYOR!

07.05.2024 SALI | 09:15 | 15 DK. | SUNUŞ: ELİF SAYGILIER, GAZETECİ

Yeşil ve dijital dönüşüm, verimlilik ve ihracat artışı odaklı büyümeyi, ihracatın teknoloji kompozisyonunu iyileştirerek gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Türkiye’nin beşeri sermayesi başta olmak üzere finansal ve doğal kaynaklarının ekonomik aktivitede etkin ve verimli bir şekilde kullanımıyla potansiyel büyüme oranlarının artırılmasına odaklanılarak yeşil ekonominin getirdiği fırsatlar ile enerji, sanayi, ulaştırma ve tarım sektörlerinde düşük emisyonlu, Türkiye’nin rekabet gücünün ve küresel değer zincirlerindeki konumunun daha üst seviyelere çıkarılması için yapılan yapısal çalışmalar anlatılacak.

AWARENESS ZONE

VISION PANELS | SHARE VISION

YEŞİL KUĞULAR: REJENERATİF KAPİTALİZİMDE YAKLAŞAN PATLAMA

07.05.2024 SALI | 09:30 | 45 DK.

“Yazar, düşünce lideri, seri girişimci ve özde çevreci” olarak bilinen John Elkington’a “Sürdürülebilirliğin Babası” adı veriliyor. Net Positive’in yazarlarından Paul Polman kitabın sunuş yazısında, “John Elkington, Yeşil Kuğular’da çağımızın en büyük düşünürlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor” diyor. Elkington, dünyanın en tanınmış yönetim kurulu odaları ve C-suite’lerindeki ilk elden deneyimlerini de analizlerinde temellendiren, farklı ortamlardan vaka çalışmaları, gerçek dünyadan örnekler ve yeni teknolojilere ilişkin profilleri kullanarak, bugünün dünyasının en tuhaf “çirkin ördek yavrularının” nasıl yarının dünyayı kurtaran “Yeşil Kuğularına” dönüşebileceğini de anlatacak. Ekonominin temellerini oluşturan, bu temellerin üzerinde yükselen hemen her türden işletmelerin, önümüzdeki on yıl içinde küresel önceliklerde oluşabilecek değişimden sağlam ve ayakta kalarak çıkmasına yardımcı olmak ve ufuklarını sorumluluktan esnekliğe ve yenilenmeye doğru genişletmek isteyen büyük ve küçük şirketlerdeki iş liderleri için de çok önemli yol ve yön gösterici kaynak niteliğini de barındırıyor. Daha açık anlatımla, bir yandan terk edemediğimiz büyüme, diğer yandan ise yeryüzünün var olma çığlıkları arasında büyüyen çevre sorunlarının kıskacındaki işletmeler, ekonomik birimler için önemli bir ayakta kalma yol göstericisi olacaktır.

KONUŞMACI

JOHN ELKINGTON

Business Zone

Dünyada ve bölgesinde bir çok kuruma ilham veren, öncü sermaye piyasası ve bankacılık başarı hikayelerine imza atanlar; deneyimlerini, metodlarını, karşılaştığı zorlukları ve bunları nasıl aştığını anlatıyor.

BUSINESS ZONE

BUSINESS SCHOOL | SHARE KNOWLEDGE

ULUSAL VE ULUSLARARASI YEŞİL FİNANS KAYNAKLARI

07.05.2024 SALI 10:30 | 60 DK. | MODERATOR ŞÜKRÜ ANDAÇ, MİLLİYET GAZETESİ

Ulusal ve uluslararası bankacılık ve finans ekosisteminin lider kurumlarının yurtdışından sağladığı yeşil finans ürünlerinden bahsedildiği, yeşil tahvil, yeşil kira sertifikası ürünlerinin anlatıldığı oturumda, yeşil finans ürünlerinin nasıl geliştirildiğinden bahsedilecek.

KONUŞMACI

POYRAZ KOĞACIOĞLU

TSKB GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

ALİ KEMAL KÜÇÜKCAN

EMLAK KATILIM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

BÜLENT ÖZCAN

AB BAŞKANLIĞI, MALİ İŞBİRLİĞİ VE PROJE UYGULAMA GENEL MÜDÜRÜ

BUSINESS ZONE

BUSINESS SCHOOL | SHARE KNOWLEDGE

GİRİŞİM SERMAYESİ YEŞİL TEKNOLOJİ YATIRIM FONLARI

07.05.2024 SALI | 11:30 | 60 DK. | MODERATOR BESTE UYANIK, GAZETECİ

Yeşil Ekonomi alanında araştırma-geliştirme veya inovasyon yapan startup’ları ve değer zincirinde ihtiyacı olan yeşil teknolojilere yatırım yapan kurumsal girişim sermayesi yatırım fonları, VC’ler ve girişim sermayesi yatırım fonlarını yöneten portföy şirketlerinin yatırım stratejilerini gelecek planlarını dinleyeceğiz.

KONUŞMACI

KAMİL KILIÇ

LETVEN CAPITAL GENEL MÜDÜRÜ

KORAY DOĞANÇAY

MAXIS GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

ELİF KOŞOK

TÜBİTAK GİRİŞİM SERMAYESİ FONLARI KOORDİNATÖRÜ

Induction Zone

Ekosistem bir platform etrafında girişimcisiyle, yatırımcısıyla, üretecisiyle, startup girişimler ile komünite oluyor. Endüstrilerin ihtiyaçlarına yanıt arıyor, beraber düşünüyor sorunlarına çözüm buluyoruz. Sürdürülebilir, yeşil ekonomi ekosistemi için gereken çok aktörlü inovasyon çalışması bu oturumlarda.

INDUCTION ZONE

INDUSTRY ROUNDTABLE | SHARE INSIGHT

YEŞİL EKONOMİDE AVRUPA’NIN EN GENİŞ AĞI

07.05.2024 SALI | 13:15 | 45 DK.

Tech Tour, Avrupa’nın en büyük teknoloji girişimciliği ve yatırımcı topluluğudur. 1998 yılında bir grup yatırımcı tarafından Cenevre’de kurulan ve bağımsız bir organizasyon olarak büyüyerek Avrupa’ya yayılan Tech Tour, düzenli olarak aktif yatırım uzmanları tarafından seçilen teknoloji girişimcileriyle, yatırımcıları ve endüstriyi bir araya getirerek finansmanı ve işbirliklerini kolaylaştırmaya odaklanır. Girişimciler, yatırımcılar ve endüstri arasında etkileşim sağlayan platformlar sunan etkinlikler düzenler ve bu etkinlikler, yerel ve küresel oyuncuların tamamını bir araya getirerek Avrupa çapında bir ağ oluşturur.

KONUŞMACI

WILLIAM STEVENS

MANAGING DIRECTOR OF TECHTOUR

REMY DE TONNAC

CHAIR OF TECHTOUR INTERNATIONAL VENTURE CLUB

INDUCTION ZONE

INDUSTRY ROUNDTABLE | SHARE INSIGHT

ENDÜSTRİDE YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRENLER

07.05.2024 SALI | 14:00 | 60 DK. | MODERATOR GÜVEN SAK, TEPAV GLOBAL BAŞKANI

Yeşil Teknoloji’nin endüstrilerin değer zincirine adapte olması için herkese önemli rol düşüyor, en çok da çok aktörlü inovasyonla iş modeli geliştiren değer oluşturarak markalaştıran ezber bozan fikir ve iş liderlerinin iç görülerini, kritiklerini yapıyorlar. Kazanmanın yolu ortak değer oluşturmaktan, değer yaratmak için ortak düşünebilmekten inovasyonu yönetebilmekten geçmektedir.

KONUŞMACI

HADİ KARASU

DENIMVILLAGE YÖNETİM KURULU BAŞKANI

INDUCTION ZONE

INDUSTRY ROUNDTABLE | SHARE INSIGHT

YEŞİL EKONOMİ ARAMA TOPLANTISI

07.05.2024 SALI | 15:15 | 135 DK. | MODERATOR GÜVEN SAK, TEPAV GLOBAL BAŞKANI

Şirketinizin/sektörünüzün yeşil dönüşüm konusunda karşılaştığı en büyük zorluklar nelerdir? İşinizi etkileyen öncelikli ihtiyaçlarınız var mı? Eğer öyleyse, bunlar nelerdir? (Müşteri beklentileri, mevzuatlar, tedarikçi dönüşümü vb.) Sürdürülebilirlik hedeflerinize ulaşmak için hangi kaynaklara ihtiyacınız var? Ar-Ge merkezi kapsamında öncelikli alanlarınız nelerdir? Mevcut iş modelinizde yeşil teknolojileri değer zincirinize nasıl entegre edebilirsiniz? Yeşil teknoloji yatırımlarının firmanıza/sektörünüze somut faydaları neler olabilir? Yeşil teknolojilere erişime ilişkin güncel deneyimler, kullanılan araçlar ve beklentiler

INDUCTION ZONE

INDUSTRY ROUNDTABLE | SHARE INSIGHT

YEŞİL EKONOMİNİN PLATFORMU

07.05.2024 SALI | 17:30 | 30 DK. | MODERATOR DİDEM ERYAR ÜNLÜ, NASIL BIR EKONOMİ

Türkiye’de şu anda 1.291 Ar-Ge merkezi faaliyet gösteriyor. Bu merkezlerde çalışan personel sayısı 81.501 düzeyinde. Bu merkezlerde 59.182 proje tamamlanmış durumda, devam eden proje sayısı ise 15.347. Patent sayısı ise 35.914, tescil edilen patent sayısı ise 12 bin 68. Başvuru halinde olan patent sayısı ise 23 bin 846. Türkiye’de yabancı ortaklı Ar-Ge merkezi sayısı ise 228. Ar-Ge merkezlerinin sayıları ve performansları giderek arttı. Ar-Ge merkezlerindeki çalışmaların yeşil dönüşüme katkı sağlar nitelikte olması önemli olduğu gibi yeşil teknoloji finansmanı için de anlamlı bir araç sunuyor. Sanayi şirketlerinin ve Ar-Ge merkezlerinin yeşil teknolojilere odaklı girişim sermayesi fonlarıyla iş birlikleri yeşil ekonomiye geçişi hızlandırıcı bir etki yaratabilir. Bunun için geleneksel sektörlerle yeşil teknolojiler arasında bir arayüz işlevi görmeye odaklanan platformlara ihtiyaç var. Değişen pazar koşulları ve hızlı teknolojik dönüşüm, şirketlerin yenilikçi yaklaşımlar benimsemesini ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerini zorunlu kılıyor. Bunun için şirketlere yönelik teknoloji izleme mekanizmaları, değişimi yönlendirecek ihtiyaç tespitini yapabilme ve bu ihtiyaçları ilgili teknolojilerle buluşturma kabiliyetini sağlayacak teknoloji arayüzleri kritik hale geliyor.

KONUŞMACI

SELİN ARSLANHAN

REDİS INNOVATION KURUCUSU

BROŞÜRÜ İNDİR

ÖĞLEDEN ÖNCE

08:15 - 09:15

KAYIT / KAHVALTI

VISION PANEL

SHARE VISION

09:15 - 09:30

İSTİKRARLI BÜYÜTEN “YEŞİL EKONOMİ EKOSİSTEMİ” YÜKSELİYOR!

09:30 - 10:15

KEYNOTE KONUŞMACISI: JOHN ELKINGTON

10:15 - 10:30

KAHVE ARASI

BUSINESS ZONE

SHARE KNOWLEGE

10:30 - 11:30

ULUSAL VE ULUSLARARASI YEŞİL FİNANS KAYNAKLARI

11:30 - 12:30

GİRİŞİM SERMAYESİ YEŞİL TEKNOLOJİ YATIRIM FONLARI

ÖĞLEDEN SONRA

12:30 - 13:15

ÖĞLE YEMEĞİ

INDUCTION ZONE

SHARE INSIGHT

13:15 - 14:00

YEŞİL EKONOMİDE AVRUPA’NIN EN GENİŞ AĞI

14:00 - 15:00

ENDÜSTRİDE YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRENLER

15:00 - 15:15

KAHVE ARASI

15:15 - 17:30

YEŞİL EKONOMİ ARAMA TOPLANTISI

17:30 - 18:00

YEŞİL EKONOMİNİN PLATFORMU

18:00

KAPANIŞ

GEP Türkiye